Tour | Renovated Studio In Rural Area | Mallorca Spain


Photography by: Light Locations


Photographed by the studio Light Locations, this large renovated studio is located on the grounds of a house in rural Mallorca; the open floor plan offers plenty of space as there are almost no interior walls.



The glass panel doors reach the beams, allowing plenty of natural light, so there is no need for windows, and the ceiling includes skylights to enjoy even more sunshine and gaze the starry nights on this dream island.


For more information on the studio, please visit Light Locations.


Photography by: Light Locations


As a renovation project, the rustic exterior was not modified and only restored; before entering the studio, there is a large terrace, which will see in more detail in the end.


To create a smooth transition between the two interior design styles, large sliding barn doors were added; the finish is natural rustic wood, so when they are closed, the studio blends nicely with the landscape.


Photography by: Light Locations



When we enter the studio, there is a clear division of the areas; the stairs help create such virtual limits both horizontally and vertically.


Photography by: Light Locations


The left side is the dining area, which features a white table with metal legs, four designer chairs, and a large planter with a cork finish; the original restored door in this picture leads to the main house.


Photography by: Light Locations



Next to the dining area is the living, which consists of one large leather modular sofa, made of leather, and with thin metal legs, the coffee table mimics the same style with clean lines and white surface, the living area is framed with the area rug and the floor lamp.


Photography by: Light Locations


Above the dining table, we can see a tall hanging lamp; the artistic piece accentuates how high the ceiling is by moving the eye upwards.


Photography by: Light Locations


To the right side, we have the all-white kitchen, the island is moveable, and the open kitchen design offers more versatility, there is plenty of storage space, and the lack of handles creates a cleaner, more polished look.



There is a secondary table for everyday use under the stairs, a large shelf that can be used to store books or other objects, and a door that leads to a pantry/deposit area.


Photography by: Light Locations


The stairs are made of concrete with a white finish; a white stair like this one wouldn't work on regular houses, since these are high-transit areas they would get dirty quickly but on a studio like this one with fewer people is a daring option that creates a statement.


Photography by: Light Locations



The second floor has no dividing walls; instead, the interior designer chose glass guard rails to continue the idea of lightness.


Photography by: Light Locations


Front and center is the bathtub; behind it, next to the wall is the white tabletop sink, the faucets come out of the wall.



The table and storage space below is made of redwood to match the finish on the window frames, to store towels and other personal hygiene products.


Photography by: Light Locations


Next to the open bathroom is the bed and drawer with the natural wood finish; behind the drywall, there is a space for different purposes such as a home office or crafts space.


Photography by: Light Locations


Photography by: Light Locations


Details on the exterior decor that respect the studio's architecture, a small clay vase with Monstera leaves, and a small fountain with a waterfall.


Photography by: Light Locations


A small reading corner near the studio/home entry, this comfortable wicker chair with fluffy cushions is matched with a large side table with intricate carved work on its wooden legs.


Photography by: Light Locations


The entry features two entry points, the main one that leads to the studio and a secondary arch entry that takes us to a secondary patio and the main house.


Photography by: Light Locations


The terrace was extended from its original size; in the renovation, the floor now covers some trees; instead of taking them down, the floor surrounds them, leaving enough space around to water them.


Photography by: Light Locations


Thanks to Light Locations for the photos, don't forget to visit their website to view the full house tour and more.



I hope you enjoyed this studio house tour!

If you have any questions, please write it down below, and I'll answer it as soon as possible.


Here are some other Minimalist Design posts you might find interesting.


An Edwardian House With Cozy Minimalist British Charm | Barnes London

7 Tips for a Minimalist Bathroom

5 Scandi Style Decor Principles

Japandi the New Interior Design Trend

30 Minimalist Living Room Ideas

50 Minimalist Kitchen Ideas

Best Minimalist Bedframes


If you enjoy this content, don't forget to like and share it and subscribe to my blog at the footer of the page for updates.


Follow me on Pinterest!


  • White Facebook Icon
  • White Twitter Icon
  • White Pinterest Icon
  • White Instagram Icon

© 2020 by A Minimal Home.

https://www.aminimalhome.com is a participant in the Amazon Services LLC Associates Program, an affiliate advertising program designed to provide a means for sites to earn advertising fees by advertising and linking to www.amazon.com.